ik zoek een advocaat.

“Jongere die uit jeugdgevangenis ontsnapte is opgepakt”

donderdag 11 februari 2010

22.02.2010 HBVL.be 21/02 Uit de jeugdgevangenis in Tongeren is zondagvoormiddag opnieuw een jeugddelinquent ontsnapt. De jongere werd rond de middag opgepakt in de Sacramentstraat.

De 17-jarige jongen wist tijdens een wandeling te ontkomen via het dak. De politie ging de delinquent achterna, maar de jongen wist de agenten geruime tijd van zich af te schudden omdat hij van kleren had gewisseld.

De jongeman zat pas sinds zaterdag in de jeugdgevangenis opgesloten. Hij heeft al enkele diefstallen en geweldpleging op zijn palmares staan.

Een tiental dagen geleden ontsnapten ook al eens drie jongens uit dezelfde jeugdgevangenis. Twee konden snel worden gevat. De derde werd teruggevonden toen hij zich met twee gebroken knieën aanmeldde in een ziekenhuis in het Antwerpse.” [lees meer en bekijk reportage op hbvl.be]

11.02.2010 DeMorgen.be: ”De 18-jarige man uit Borgerhout, die gisteren ontsnapte uit de jeugdgevangenis in Tongeren, is vandaag in Antwerpen terug opgepakt en opnieuw opgesloten in Tongeren. Dat maakte Michel Zegers van het parket in Tongeren bekend. De jongeman had verwondingen opgelopen bij zijn ontsnapping, net als twee andere jongeren die meteen na hun vluchtpoging bij de kraag werden gevat. Eentje had na de sprong van een tiental meter een open beenbreuk opgelopen.”[lees artikel op DeMorgen.be]

HBVL.be: “De 18-jarige jongen uit Borgerhout die woensdagochtend ontsnapte uit de jeugdgevangenis in Tongeren, is terecht.
Hij was bij de spectaculaire sprong naar de vrijheid gewond geraakt.De jongeman liet zich vandaag verzorgen in een ziekenhuis in Deurne. Daar werd hij gevat. De jongeman werd opnieuw opgesloten in Tongeren. [lees het artikel op HBVL.be]