ik zoek een advocaat.

Kleine lettertjes

Verantwoordelijke uitgevers

Mr Michel Vanbuul

Mr. Kristof Hermans

Mr. Pieter Wirix
p.a. Orde van Advocaten – Balie Tongeren
Kielenstraat 20
3700 Tongeren
E-mail: secretariaat@balietongeren.be

Auteursrechten

De inhoud en de vorm ( zowel tekst, foto’s en afbeeldingen) van deze website zijn eigendom van de Orde van Advocaten. Zonder voorafgaandelijke schriftelijke toestemming van de verantwoordelijke uitgever is een gehele of gedeeltelijke reproductie ervan niet toegelaten.

Het logo  is eigendom van de Tongerse Balie en mag evenmin zonder voorafgaandelijke schriftelijke toestemming gereproduceerd worden. Indien toegelaten kan dit slechts gebeuren met bronvermelding.

Disclaimer

Deze website bevat eigen teksten alsook teksten die door derden worden opgemaakt. De hyperlinks naar andere sites gelden enkel als een verwijzing en waarborgen de inhoud ervan niet.

De inhoud van deze website wordt zo veel mogelijkheid gecontroleerd naar haar inhoud en actualiteit. Indien er toch fouten of onjuistheden zouden gepubliceerd zijn kunnen wij hiervoor niet verantwoordelijk gesteld worden. De informatie die de bezoeker van onze website dan ook leest kan hij enkel op eigen risico en op eigen verantwoordelijkheid aanwenden.Wij bevelen u dan ook aan een advocaat naar uw keuze te contacteren om u verder te helpen.

Logo Balie Tongeren

De ontwikkeling van het nieuwe logo toevertrouwen aan een commercieel ontwerpbureau was te voor de hand liggend. In januari 2009 werd de opdracht gegeven aan twee groepen leerlingen van de grafische afdeling van de middelbare school KTA2Villers. Het werd een onderdeel van het eindwerk voor deze leerlingen.

 

De ontwikkeling van het logo is stapsgewijs gebeurd in samenwerking met de leerkrachten en ruimer gekaderd in een kennismaking van de leerlingen met de juridische wereld in het algemeen en de advocatuur in het bijzonder.

De Raad van de Orde heeft uit de ingediende ontwerpen één winnaar gekozen. Een logo moet in eerste instantie de signatuur zijn van de organisatie. Herkenbaarheid groeit door het gebruik ervan.

Een vrouwe Justitia, een weegschaal, een toga, of opnieuw een Ambiorix werden het niet. De dodecaëder als herkenningspunt voor Tongeren was voor vele leerlingen een inspiratiebron. Het uiteindelijke winnende ontwerp van Frederik SALLAERTS combineert de gesimplificeerde vorm van de dodecaëder met de A van advocaten.

De punten van de dodecaëder verwijzen naar twee tegenstrevers verbonden met hun cliënten die tegenover elkaar staan. Hoewel tegenstrevers, toch verbonden binnen de Orde van Advocaten. De driehoek in het midden tenslotte verwijst tevens naar de weegschaal van Vrouwe Justitia en de toga.

 De sterke connectie tussen Tongeren, de Orde van Advocaten, cliënteel en rechtbank wordt duidelijk en krachtig visueel weergegeven met als resultaat een modern en tijdloos logo. (Tongeren, Algemene vergadering 26 juni 2009)

Ontwikkeling en design

Deze website is mede mogelijk gemaakt door: MadeByUs http://www.madebyus.be/